WHATSAPP ile BİLGİ AL
0 (232) 375 44 42 0 (506) 027 89 50 10.00 - 20.00

Yaratıcı Drama Kursu (Çocuklara yönelik)

İzmir Bornova Melisa Karan Sanat Merkezi
Bornova Yaratıcı Drama Kursu (Çocuklara yönelik)

Yaratıcı drama, günlük yaşamın rutini içerisinde saklı enerjinizi dışa vurabilmeniz, dünyayı çok yönlü etkileşimler içerisinde algılayabilmeniz için bir çıkış yoludur.

Bu çalışma, çocukların davranış ve düşünce biçimleriyle kendi deneyimlerini buluşturup yaşamlarını daha bilinçli düzenlenmelerine yardımcı olur. Böylelikle insan ilişkilerinin çok yönlülüğünü keşfetmiş olurlar.

Biz, baskınlanmışlıkları, sınırları, yanlış iletişim biçimlerini dışarıda bırakarak yeni bir yorumla özgür bireyler olarak hayatı sürdürebilmek için herkesin yaratıcı drama eğitimine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü eleştiri ve değerlendirmelerle hayata hazırlanma, gerçek duygularımızı açarak rahatlama ve kendi hayatımızın özneleri olma şansı sadece bizim elimizde!
 

YARATICI DRAMANIN FAYDALARI NELERDİR?

* İletişim becerilerini güçlendirir.

* Bireysel davranış, topluma uyum, birlikte davranma yetilerini güçlendirir.

* Kendine güven, hayal gücü ayrıntıları gibi olguları güçlendirir.

* Yaratıcılığı geliştirmeyi sağlar.

* Doğaçlama yapabilme yeteneğini geliştirir.
 

3-5 / 5-7 / 8-10 / 11-14 yaş grubuna yöneliktir. Gün, katılımcıların sayısı ve talebi doğrultusunda belirlenir. Minimum 4 kişiyle grup oluşturulabilinir. 

 

YARATICI DRAMA EĞİTİMİ (13-17 YAŞ)

“Bir Karakter Yaratmak”

Atölyemizin amacı, öncelikle kendi farkındalığını yaratarak, duygu, düşünce ve davranış yönelimlerini her kişinin kendi becerisi ve yaratıcılığı doğrultusunda bir role hazırlayarak, bir karakter yaratmaktır. Karakter yaratılırken biyolojik, sosyolojik ve psikolojik yaklaşımlar hayal gücüyle harmanlanarak; beden, konuşma, tavır yönetimi lider eşliğinde deneyimlenerek kişi oyunculuk serüvenine hazırlanır.

  • Kendini tanıma
  • Farkındalık yaratmak
  • Duyu belleği yönetimi
  • Atmosfer oluşturma
  • Bir karakter yaratmak
  • Ses, tavır ve hareket birliği
  • Role bürünmek
  • Karakter-Seyirci etkileşimi